ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καλά νέα»,μα και «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση-Κλείδωσε ο εξωδικαστικός-Μένουν οι θεσμοί

02:27 - 09 Μαρ 2017 | Οικονομία
«Καλά νέα»,μα και «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση-Κλείδωσε ο εξωδικαστικός-Μένουν οι θεσμοί
Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στην οποία, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά σημειώθηκε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος. Η συμφωνία για τον εξωδικαστικό "κλείδωσε", ενώ πρόοδος υπήρξε τόσο στη συζήτηση για τα αντίμετρα, όσο και για το αφορολόγητο. Ανοιχτά παραμένουν τα εργασιακά, ωστόσο, οι θεσμοί θα παραμείνουν στην Αθήνα και νέο ραντεβού ορίστηκε για το μεσημερι της Πέμπτης στις 14.00.

"Μόνο καλά νέα σήμερα συνεχίστηκε η πρόοδος πολλές συζητήσεις για μέτρα-αντίμετρα και εργασιακά. Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλο το πακέτο. Αύριο θα έχουμε νέο ραντεβού στις δύο το μεσημέρι. Υπάρχουν προβλήματα βέβαια ακόμη με το ΔΝΤ για τα εργασιακά όπως θα περίμενε κανείς" τόνισε στις 01.15 τα ξημερώματα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

 

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έκλεισε και έγινε γνωστό ότι θα κουρεύεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο ΦΠΑ αλλά όχι και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και οι ασφαλιστικές εισφορές.

 

Για το αφορολόγητο θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει μείωση, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί με ακρίβεια.

 

Όσο για τα αντίμετρα, πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν σημεία σύγκλισης, αλλά και κάποιες αποκλίσεις για μειώσεις φόρων, όπως πχ ο ΕΝΦΙΑ.

 

Η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα και την Πέμπτη για δέκατη συνεχή μέρα και το νέο ραντεβού για τις 14.00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Εξ´ αποστάσεως θα παρακολουθήσουν οι δύο πλευρές το EuroWorking Group της Πέμπτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 03:02 - 09 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.