ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούτσης: Προσβλέπουμε σε συμφωνία με μακρόπνοη στόχευση

16:23 - 10 Μαρ 2017 | Οικονομία
Βούτσης: Προσβλέπουμε σε συμφωνία με μακρόπνοη στόχευση
Ο Νίκος Βούτσης παρέλαβε την Παρασκευή την Έκθεση Πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2016, στην οποία εκφράζονται ανησυχίες για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως η κυβέρνηση προσβλέπει σε μία λύση με μακρόπνοη στόχευση, που θα εμπεδώσει ένα κλίμα πολύ διαφορετικό για την ελληνική οικονομία και μέσα στο 2017, αλλά και στην προοπτική του 2018 και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση Πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2016, από τον επικεφαλής του ανεξάρτητου θεσμού, Καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα, ο κ. Βούτσης δήλωσε πως «είμαστε σε μία φάση με θετικό πρόσημο ως προς τη διαδικασία αυτής της μακρόσυρτης δεύτερης αξιολόγησης».

 

Εξέφρασε δε την ελπίδα τις προσεχείς ημέρες, τις προσεχείς λίγες εβδομάδες, να έχουν επιλυθεί όλα τα επιπλέον ζητήματα, τα οποία θα προσδώσουν σε μία λύση συμφωνημένη με μακρόπνοη στόχευση, θα δώσουν όλα αυτά τα στοιχεία που θα εμπεδώσουν ένα κλίμα πολύ διαφορετικό για την ελληνική οικονομία και μέσα στο 2017, αλλά και στην προοπτική του 2018 και μετά τη λήξη του προγράμματος.

 

«Σε αυτήν την προσπάθεια κάθε επικουρία από όλες τις πλευρές είναι και δεκτή και χρήσιμη και πολύ ωφέλιμη», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής ενώ ο καθηγητής Π. Λιαργκόβας ευχαρίστησε τον κ. Βούτση γιατί - όπως είπε - έχει σταθεί αρωγός, στο Γραφείο Προϋπολογισμού, προστατεύοντας την ανεξαρτησία του κι επιλύοντας ζητήματα που το απασχολούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.