ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπαν Τζανακόπουλος-Σταθάκης για τις αποδοχές του προέδρου του ΔΕΣΦΑ

16:59 - 13 Μαρ 2017 | Οικονομία
Τι είπαν Τζανακόπουλος-Σταθάκης για τις αποδοχές του προέδρου του ΔΕΣΦΑ
Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρη Νίκα, έδωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Έκαναν συγκεκριμένα λόγο για κορυφαίο παράδειγμα "μετα-αλήθειας" (post truth), αλλά και για σχιζοφρενικό κατηγορητήριο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μια ερώτηση γεμάτη ανακρίβειες, λάθη και ψεύδη έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα δελτία ειδήσεων, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και επισήμανε ότι σε αντιδιαστολή ειδήσεις που αφορούσαν θέματα, όπως το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, πέρασαν στα ψιλά των εφημερίδων.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι ο κ. Νίκας προήχθη στο βαθμό του διευθυντή δραστηριοτήτων που είναι η υψηλότερη βαθμίδα προκειμένου να τηρηθεί η πρόβλεψη του καταστατικού της εταιρίας ότι ο διευθύνων σύμβουλος είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της εταιρίας και κατά συνέπεια -εφόσον ήταν ήδη εργαζόμενος στον ΔΕΣΦΑ- δεν είναι δυνατόν ιεραρχικά να υπάρχει άλλος εργαζόμενος με υψηλότερο βαθμό. Η απόφαση ελήφθη από το Εποπτικό Συμβούλιο και ο διορισμός του εγκρίθηκε από την ΡΑΕ χωρίς να λάβει τις απολαβές που αντιστοιχούν στη θέση αυτή.

 

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Ενέργειας έδιναν επίσης απαντήσεις στις καταγγελίες της ΝΔ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:36 - 13 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.