ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο β΄ δεκαπενθήμερο Μαρτίου οι τελικές υπογραφές για Μπουργκάς

14:45 - 06 Μαρ 2007 | Οικονομία
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί, στην Αθήνα, η Διακρατική Συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας.

Η τελική υπογραφή της συμφωνίας των τριών κρατών θα γίνει από ρωσικής πλευράς από τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βίκτωρα Χριστένκο και από βουλγαρικής από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ’σεν Γκαγκαούζωφ.

Είναι πολύ πιθανό κατά την υπογραφή της συμφωνίας να παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναλόγη είναι η ενημέρωση του υπουργείου και από την βουλγαρική κυβέρνηση, ότιπιθανόν να παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός της χώρας Σεργκέι Στανίσεφ.

«Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία, με σημαντικά οφέλη για όλους», υπογράμμισε ο κ. Σιούφας. Ο υπουργός επισήμανε ότι «κλειδί για να φθάσουμε ως εδώ, υπήρξε η στενή συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την πολιτική και την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη».


Αντιγόνη Αυγεροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.