ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαπέν: «Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις και απ`την αντιπολίτευση»-Διαψεύδει το Ταμείο

14:51 - 21 Μαρ 2017 | Οικονομία
Σαπέν: «Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις και απ`την αντιπολίτευση»-Διαψεύδει το Ταμείο
Δήλωση-βόμβα σχετικά με τις αξιώσεις του ΔΝΤ έκανε στο περιθώριο του Ecofin ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Ο Μισέλ Σαπέν αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι το Ταμείο ζητά τη δέσμευση και της αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο της συμφωνίας που αφορά τη μεταπρογραμματική περίοδο. Για τα δημοσιονομικά μέτρα δηλαδή μετά το 2019 που συμφώνησε η κυβέρνηση για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5%.

Ο κ. Σαπέν σχολίασε επικριτικά τη συγκεκριμένη απαίτηση, λέγοντας πως είναι παράλογη και εξέφρασε την απορία του για το πώς είναι δυνατόν να ζητείται τέτοιο πράγμα.

 

Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους τη δέσμευση της αντιπολίτευσης για ένα θέμα, διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να τη δει να γίνεται κυβέρνηση.

 

Συνεχίζοντας ο Μισέλ Σαπέν είπε ακόμα πως "δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης".

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ έστειλε ένα ακόμα μήνυμα στο ΔΝΤ λέγοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προειδοποιώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τις διαρκείς καθυστερήσεις. Τέλος έκανε λόγο για εμμονές από τη πλευρά του ΔΝΤ στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

 

Διαψεύδει το ΔΝΤ

 

Πηγές του ΔΝΤ διέψευσαν λίγη ώρα αργότερα τις αποκαλύψεις Σαπέν σχετικά με το αίτημα για δεσμεύσεις από την πλευρά της ΝΔ.

 

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του ΔΝΤ «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 21 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.