ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: Να υπερβούμε την παράδοση κρατισμού

11:33 - 27 Μαρ 2017 | Οικονομία
Πιτσιόρλας: Να υπερβούμε την παράδοση κρατισμού
Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ΔΕΗ, που μοιάζει κρίσιμο για τη συμφωνία με τους θεσμούς και που παράλληλα προκαλεί αναταράξεις εντός της κυβέρνησης.

 

«Στη χώρα και σε όλα τα κόμματα υπάρχει μια πολύ ισχυρή παράδοση κρατισμού, την οποία πρέπει να υπερβούμε» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ τόνισε:

 

"Το κύριο θέμα είναι εάν η επιχείρηση θα παραμείνει ισχυρή, αν θα λυθούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει και εάν η χώρα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής της θέσης στον τομέα της ενέργειας και να μεταβληθεί σε κέντρο, όπως έγινε με το λιμάνι του Πειραιά και την παρουσία της COSCO".

 

"Υπάρχουν δρόμοι που δοκιμάστηκαν και δεν πέτυχαν και δρόμοι που πρέπει να δοκιμαστούν..."πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

Για την επένδυση στο Ελληνικό ανέφερε ότι εντός του 2017 θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αδειοδότησης των έργων.

 

Τόνισε πως σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με την παραχώρησή τους στη Fraport με 1,2 δισ., πως για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν υποβάλει προσφορές τρεις διεθνείς κολοσσοί ενώ για την Εθνική Ασφαλιστική αναμένονται προσφορές σε δυσθεώρητα ύψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.