ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙK: Κλείνουμε!-Το Μνημόνιο με ΔΝΤ θα «κουμπώνει» με το ευρωπαϊκό

18:35 - 28 Μαρ 2017 | Οικονομία
ΥΠΟΙK: Κλείνουμε!-Το Μνημόνιο με ΔΝΤ θα «κουμπώνει» με το ευρωπαϊκό
Νέα μηνύματα αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές και μάλιστα σύντομα, έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ εξέφρασε το απόγευμα της Τρίτης τη "βεβαιότητα" πως μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου θα έχει επιτευχθεί τεχνική συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών.

 

Όπως είπε όλα τα βασικά κεφάλαια της αξιολόγησης έχουν κλείσει με εξαίρεση «ένα πολύ μικρό θέμα στα εργασιακά, που παραμένει ανοιχτό».

 

Για να κλείσει, πάντως, η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού θα πρέπει να επανέλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου, εξέλιξη την οποία στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν «σύντομα».

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η σιγουριά που εκφράζει η ίδια πηγή του ΥΠΟΙΚ σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι το ειδικό Μνημόνιο με το ΔΝΤ θα «κουμπώνει» χρονικά με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό και θα ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018.

 

Ως προς το περιεχόμενο αυτού του Μνημονίου με το Ταμείο, σημείωσε ότι «είναι πιο εύκολο, έχει λιγότερα θέματα», παρατηρώντας ότι σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που βάζουν εξαντλητικούς καταλόγους θεμάτων, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ δεν είναι control freaks.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.