ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο μεταξύ Τσίπρα-Τσακαλώτου λόγω «ναυαγίου» στο EWG

08:29 - 31 Μαρ 2017 | Οικονομία
Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο μεταξύ Τσίπρα-Τσακαλώτου λόγω «ναυαγίου» στο EWG
Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Και πολιτική εμπλοκή, με νέα εκδήλωση της κόντρας μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει μετά  το ναυάγιο του Euroworking group έπειτα από το οποίο άλλη μία προθεσμία, αυτή της 7ης Απριλίου διαγράφεται από το ημερολόγιο της διαπραγμάτευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρασκήνιο της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες, εκδηλώθηκε μία σημαντική διαφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία κατά πάσα βεβαιότητα ήταν και ο λόγος για τον οποίο η συζήτηση της Πέμπτης σε τεχνικό επίπεδο οδηγήθηκε σε ναυάγιο. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αέξης Τσίπρας διαμήνυσε στον υπουργό Οικονομικών ότι οποιαδήποτε περικοπή συντάξεων και αλλαγή στο Ασφαλιστικό δεν είναι αποδεκτό να τεθεί σε ισχύ πριν από το 2020. 

Η εκτίμηση που έχει κυριαρχήσει ήταν πως ο υπουργός Οικονομικών είχε όμως συμφωνήσει με τους δανειστές να τεθούν τα μέτρα σε ισχύ από το 2019, ενώ κατά κάποιες πηγές το ΔΝΤ είχε θέσει και νέο ζήτημα εφαρμογής των μέτρων σταδιακά μεν, αλλά από το 2018!

Κατά τα όσα έχουν αναφέρει καλά πληροφορημένες πηγές, από το Μέγαρο Μαξίμου ασκήθηκε πίεση προς τον υπουργό Οικονομικών ώστε να στείλει νέα επιστολή προς τους θεσμούς, το οποίο και έγινε. 

Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής, ήταν το ναυάγιο της Πέμπτης στο Εuroworking Group και η ματαίωση της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα. 

Το ενδιαφέρον πλέον, στρέφεται στο εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η απόσταση Τσίπρα - Τσακαλώτου μεγαλώνει και είναι άγνωστο με βάση τα νέα δεδομένα, αν ο υπουργός Οικονομικών θα είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την διαπραγμάτευση, η οποία θα συνεχιστεί σε οριακές συνθήκες και με τις προθεσμίες να στενεύουν πλέον επικίνδυνα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.