ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επιστροφή της τρόικας ευελπιστεί το Μαξίμου- Σήμερα η απάντηση

12:09 - 31 Μαρ 2017 | Οικονομία
Σε επιστροφή της τρόικας ευελπιστεί το Μαξίμου- Σήμερα η απάντηση
Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί η τελική απάντηση σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτή αποτελεί και την πρώτη αντίδραση -έστω και ανεπίσημη- της κυβέρνησης, σχετικά με το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού EuroWorking Group και τα όσα δημοσιεύθηκαν περί «φιάσκου», «ναυαγίου» κ.ο.κ.

 

Μάλιστα, η «ανάγνωση» του Μαξίμου από τη χθεσινή συνεδρίαση, είναι πως δεν μπορούμε ακόμα να προοικονομήσουμε τίποτα κι ότι σήμερα αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις των δανειστών. Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τα τεχνικά κλιμάκια, σχετικά με την ημερομηνία της επιστροφής (;) τους στην ελληνική πρωτεύουσα. 

 

Επισημαίνουν μάλιστα πως το EWG εισηγήθηκε επιστροφή κλιμακίων και πως το πρόβλημα είναι ανάμεσα στους θεσμούς. Προφανώς το ΔΝΤ επιμένει σε κάποιες σκληρές θέσεις.

 

Το ΔΝΤ έχει ξαναβάλει εδώ και 2 ημέρες θέμα ομαδικών απολύσεων και lock out, σημειώνουν από το Μαξίμου και το γεγονός αυτό έχει μπλοκάρει τη συμφωνία που κανονικά θα έπρεπε να έχει κλείσει.

 

Επιπλέον, το Μαξίμου μέσω των πηγών του απορρίπτει τις φήμες περί διάστασης απόψεων ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 31 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.