ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δανειολήπτες αναζητούν ενημέρωση στα Γραφεία Ενημέρωσης

09:54 - 03 Απρ 2017 | Οικονομία
Δανειολήπτες αναζητούν ενημέρωση στα Γραφεία Ενημέρωσης
Απήχηση στους πολίτες αρχίζει να έχει ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το υπ. Οικονομίας. Ο λόγος για το Γραφείο Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), το οποίο η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) έθεσε σε λειτουργία την 1η Μαρτίου 2017, επί της οδού Θηβών 196-198 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Συμπληρώθηκε, ήδη, ένας μήνας από τη λειτουργία του πρώτου πιλοτικού γραφείο και σε αυτό το διάστημα εξυπηρετήθηκαν 303 πολίτες οι οποίοι προσήλθαν στο ΓΕΥΔ, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των πραγματικών εργάσιμων ημερών (Σαββατοκύριακα, αργίες, ημέρες με εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες), ο αριθμός αντιστοιχεί σε εξυπηρέτηση περίπου 20 πολιτών ημερησίως. Με αυτό τον ρυθμό, όταν αναπτυχθεί πλήρως το δίκτυο των 120 Γραφείων, θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί περίπου 2.500 πολίτες ημερησίως.

 

Στο μεταξύ έτοιμα είναι να λειτουργήσουν (πιθανότατα την εβδομάδα μετά το Πάσχα) δύο ακόμα ΓΕΥΔ, στην Αθήνα (στη διασταύρωση Σολωμού και Πατησίων) και στον Πειραιά (Μαυρομιχάλη 17), σε χώρους που παραχωρεί ο ΟΑΕΔ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.