ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κράτος, ο πιο μεγάλος και… συνειδητοποιημένος μπαταχτσής

08:11 - 04 Απρ 2017 | Οικονομία
Κράτος, ο πιο μεγάλος και… συνειδητοποιημένος μπαταχτσής
Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου Την ώρα που η κυβέρνηση υπερφορολογεί πολίτες και επιχειρήσεις και ετοιμάζει «σαφάρι» για να αυξήσει τα έσοδά του κρατικού προϋπολογισμού το 2017, το Δημόσιο επιμένει να μη δίνει… δεκάρα τσακιστή στους ιδιώτες.

Τα κρατικά «φέσια» αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς το δημόσιο επιμένει στην τακτική του να μην εξοφλεί κανέναν. Αυξημένα κατά 240 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο, τα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο ξεπέρασαν συνολικά τα 5 δισ. ευρώ!

 

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα ληξιπρόθεσμα εμφανίζονται αυξημένα, στα 3,792 δισ. ευρώ έναντι 3,599 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

 

Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου, οι οποίες ανέρχονται σε 1,256 δισ. ευρώ επίσης αυξημένες έναντι των 1,206 δισ. ευρώ το Γενάρη.

 

Συνολικά δηλαδή τα κρατικά «φέσια» ανέρχονται σε 5,048 δισ. από 4,805 δισ. που ήταν τον Ιανουάριο. Αυξήθηκαν κατά ή 243 εκατ. ευρώ σε ένα μήνα!

 

Το reporter.gr «φωνάζει» εδώ και καιρό για το σχέδιο της κυβέρνησης να μαζέψει χρήματα για να μπορέσει να τραβήξει όσο πιο μακριά μπορεί τη διαπραγμάτευση, εξυπηρετώντας τους δικούς της μικροπολιτικούς και κομματικούς σχεδιασμούς, αδιαφορώντας για την αγορά που ασφυκτιά.

 

Καιρός να αποδεχθούμε  πως το κράτος είναι ο πιο συνειδητοποιημένος μπαταχτσής και καθώς βαδίζουμε για ένα ακόμη αποτυχημένο Eurogroup και συμφωνία στον ορίζοντα δεν βλέπουμε, θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερα φέσια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.