ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση των ευρωβουλευτών για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης

19:10 - 04 Απρ 2017 | Οικονομία
Έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος απηύθυνε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σήμερα το απόγευμα, σημειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη.

Αρκετοί ομιλητές σημείωσαν τις επιπτώσεις των μέτρων στην κοινωνική δομή της χώρας.

 

Πολλοί ευρωβουλευτές, εν τω μεταξύ, αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά στην απουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση και καταδίκασαν τις προσβλητικές δηλώσεις του στον Τύπο. Πολλοί ευρωβουλευτές μάλιστα του ζήτησαν, για ακόμη μία φορά, να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup.

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε προσκληθεί από το Κοινοβούλιο για να συμμετάσχει στη συζήτηση. Ο ίδιος απέστειλε επίσημη επιστολή εξηγώντας τους λόγους που δεν μπορούσε να παραστεί.

 

Ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι κατήγγειλε τις συνεχείς αρνήσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραστεί στις συζητήσεις του ΕΚ και δήλωσε ότι θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Eurogroup με την οποία θα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ στις 21 Μαρτίου, ο Ντάισελμπλουμ κλήθηκε από πολλούς ευρωβουλευτές να σχολιάσει τις πρόσφατες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του στον Τύπο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.