ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη- Πρόταση για συμβιβασμό με μέτρα… σε δύο δόσεις

22:59 - 05 Απρ 2017 | Οικονομία
Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη- Πρόταση για συμβιβασμό με μέτρα… σε δύο δόσεις
Aναβλήθηκε, όπως δήλωσε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν Παππάς, η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για απόψε μεταξύ των θεσμών και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς.

Η διάσκεψη πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αύριο πριν την αναχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή θα υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός νωρίτερα είχε διαμηνύσει πως αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχει υπάρξει λύση θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στον Απρίλιο «ακόμη κι αν χρειαστεί ειδική Σύνοδος των κρατών - μελών της Ευρωζώνης».

 

Το βράδυ βέβαια, όπως αναλυτικά γράφει το Reporter, προσερχόμενος στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο ΣΕΤΕ, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα κριθεί τελικά απαραίτητο, απάντησε λακωνικά «νομίζω πως όχι».

  

Σημειώνεται ότι σχέδιο συμφωνίας με σκοπό να επιτευχθεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, θα συζητηθεί στο Εurogroup τη Παρασκευής.

  

Από την πλευρά του, το Βερολίνο υπογραμμίζει την «ανάγκη για ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών».

 

Πρόταση για συμβιβασμό με… «τσεκούρι» στις συντάξεις

 

Η συμβιβαστική πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα προβλέπει βαρύ πακέτο μέτρων 1% του ΑΕΠ για τις συντάξεις από το 2019.

 

Προβλέπεται παράλληλα επιβολή μέτρων 1% του ΑΕΠ από το αφορολόγητο το 2020 τα οποία όμως μπορούν να επιβληθούν νωρίτερα, δηλαδή το 2019, αν η επίδοση του 2018 δεν καλύψει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

 

Η αρχική θέση του Βερολίνου προέβλεπε την λήψη μέτρων 2% του ΑΕΠ από το 2019 και σύμφωνα με κάποιους παρατηρητές ήταν η αντίδραση στην «υπαναχώρηση» του κ. Τσίπρα, όπως ανέφεραν και οι Financial Times χθες, για τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί σε τεχνικό επίπεδο στο Brussels Group λίγο μετά το Eurogroup της 20 Μαρτίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:23 - 05 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.