ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρένο» από το ΔΝΤ στις προσδοκίες για συμφωνία

17:54 - 06 Απρ 2017 | Οικονομία
«Φρένο» από το ΔΝΤ στις προσδοκίες για συμφωνία
Φρένο στις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα βάζει το ΔΝΤ, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο Τύπου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πιθανή μία θετική έκβαση στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μάλτα ο Τζέρι Ράις αρνήθηκε να εικάσει για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

 

"Κατά τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες σημειώθηκε πρόοδος ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα”, είπε, χωρίς να διευκρινίσει, ωστόσο, σε ποια ζητήματα αναφέρεται.

 

"Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις”, είπε.

 

"Ελπίζουμε η αποστολή του ΔΝΤ να επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, όμως θα επαναλάβω και πάλι ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά”, δήλωσε και πρόσθεσε:

 

"Θέλουμε να δούμε πρόοδο στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων και αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους. Η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει”.

 

Ερωτηθείς για το αν το ΔΝΤ βλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2018 ο κ. Ράις είπε ότι δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει και επανέλαβε ότι δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις.

 

Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα επανέλαβε τις γνωστές θέσεις: "Θα πρέπει να πληρούνται δύο πυλώνες. Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και δέσμευση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.