ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: Τώρα η αντιπολίτευση είναι αντιμέτωπη με κενό στρατηγικής

08:23 - 10 Απρ 2017 | Οικονομία
Πιτσιόρλας: Τώρα η αντιπολίτευση είναι αντιμέτωπη με κενό στρατηγικής
«Ο υφεσιακός χαρακτήρας ορισμένων μέτρων θα υπερκεραστεί από την δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Θα το πω και ας φανεί υπερβολικό. Η ελληνική οικονομία μπορεί να εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια. Αρκεί να το πιστέψουμε και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται».

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας στην Εφημερίδα REALNEWS.

 

«Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να περάσουμε σε μια νέα φάση με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να εστιάσει στα ουσιαστικά ζητήματα της εθνικής στρατηγικής, του αναπτυξιακού μοντέλου και της ανασυγκρότησης του κράτους. Επί αυτών των θεμάτων πρέπει να διαμορφωθούν οι νέες διαχωριστικές γραμμές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και τις ιδεολογικές αναφορές του» σημειώνει και τονίζει ότι η αντιπολίτευση μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει πρόβλημα στρατηγικής.

 

«Το πολιτικό σχέδιο της αντιπολίτευσης στηρίζονταν στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμούσε ή δεν θα μπορούσε και θα έμενε στη μέση του ποταμού και θα βούλιαζε. Η εκτίμηση αυτή απεδείχθη λανθασμένη και τώρα η αντιπολίτευση είναι αντιμέτωπη με κενό στρατηγικής» αναφέρει και κάνει λόγο για την ανάγκη νέων πολιτικών συμμαχιών.

 

«Η διάκριση μνημονιακών - αντιμνημονιακών δυνάμεων ανήκει στο παρελθόν. Όπως στο παρελθόν ανήκει και η σύγκρουση ως προς το τι προηγήθηκε της μεγάλης κρίσης. Ας τραβήξουμε μια γραμμή και ας συγκρουστούμε για το πώς βλέπουμε το μέλλον της χώρας. Λογικό είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει συμμαχίες κατ’ αρχήν στα συγγενέστερα με αυτόν ιστορικά ρεύματα. Όμως αναμφίβολα πιστεύω ότι υπάρχουν νέα στρώματα στην κοινωνία μας, δημιουργικών δυνάμεων που είναι φορείς νέων αντιλήψεων με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συναντηθεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.