ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ:Επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

16:38 - 10 Απρ 2017 | Οικονομία
Αυστριακός ΥΠΟΙΚ:Επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. για την ανάπτυξη στην Ελλάδα
Tην εξέταση ειδικού επενδυτικού προγράμματος ύψους 1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα ζητά ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.

Ο Hans Joerg Schelling είπε χαρακτηριστικά πως η χώρα θα μπορέσει να μπει και πάλι στο σωστό δρόμο και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές, αν κατάφερνε να έχει βιώσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη χώρα να συμμετάσχει στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, πρόσθεσε.

 

«Θα πρέπει να αξιολογήσεις αν θα ξεκινήσεις ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας ή ίσως με τον ESM... για να έχεις επιπλέον ενίσχυση (της ελληνικής οικονομίας)», δήλωσε ο Schelling, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Schelling είπε ότι θα προσδιόριζε το ύψος του προγράμματος αυτού στο ένα δισ. ευρώ περίπου.

 

Ο Schelling, που θεωρείται πιθανός διάδοχος του προέδρου του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, είπε ότι ένα πρόγραμμα θα μπορούσε να αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε η Ελλάδα να εξαρτάται λιγότερο από τις εισαγωγές καυσίμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.