ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το οικονομικό επιτελείο πήρε γραμμή από τον Τσίπρα, ενόψει Ουάσινγκτον

18:11 - 19 Απρ 2017 | Οικονομία
Το οικονομικό επιτελείο πήρε γραμμή από τον Τσίπρα, ενόψει Ουάσινγκτον
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Απριλίου και στο περιθώριό της ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Παπαδημητρίου και ο κ. Χουλιαράκης θα έχουν επαφές για προκαταρκτικές συζητήσεις αναφορικά με το χρέος.

 

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζεται παράλληλα να αντικρούσει κάποιες από τις αρνητικές προβλέψεις του ΔΝΤ, τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για τα πλεονάσματα, που το Ταμείο εκτιμά ότι δεν βγαίνουν.

 

Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ κρύβουν τον κίνδυνο λήψης νέων μέτρων, με την κυβέρνηση, ωστόσο, να το διαψεύδει κατηγορηματικά. Στο Μαξίμου επενδύουν στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που σύμφωνα με πληροφορίες θα δείξουν πλεόνασμα άνω του 3,5%, ενώ παράλληλα θεωρείται βέβαιο πως τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί για το 2019 και το 2020, θα κλείσουν όλες τις δημοσιονομικές τρύπες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:19 - 19 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.