ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζήτησαν Τσακαλώτος και Λαγκάρντ-Ακολουθούν Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε και Σαπέν

17:35 - 21 Απρ 2017 | Οικονομία
Τι συζήτησαν Τσακαλώτος και Λαγκάρντ-Ακολουθούν Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε και Σαπέν
Τέσσερα βασικά θέματα κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την Κριστίν Λαγκάρντ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης συζήτησαν με τη διευθύντρια του Ταμείου για την επιστροφή των κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα, το νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ, την τεχνική συμφωνία με τους δανειστές αλλά και το χρέος.

Οπως δήλωσε η κ. Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση: «Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και το επιτελείο του. Είχαμε παραγωγικές συζητήσεις για προετοιμασία ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να συζητήσουν τα δύο σκέλη του ελληνικού προγράμματος: τις πολιτικές και την ελάφρυνση χρέους».

 

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: "Η συνάντηση πήγε πολύ καλά, συζητήσαμε πως θα κλείσει η τεχνική συμφωνία και για το χρέος" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Οι προγραμματισμένες επαφές στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου Κορυφής του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.