ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο ένα στα τρία άτομα παραγωγικής ηλικίας αναμένουν άνετη συνταξιοδότηση

22:50 - 26 Απρ 2017 | Οικονομία
Μόνο ένα στα τρία άτομα παραγωγικής ηλικίας αναμένουν άνετη συνταξιοδότηση
Μόνο ένα στα τρία άτομα παραγωγικής ηλικίας διεθνώς, αναμένουν ότι θα έχουν μια άνετη συνταξιοδότηση, εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων και των πιέσεων που δέχονται οι προϋπολογισμοί πρόνοιας, σύμφωνα με την έρευνα της HSBC «Το μέλλον της Συνταξιοδότησης».

Ειδικότερα, η οικονομική αστάθεια απομακρύνει το όνειρο μιας καλής σύνταξης για αρκετούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της σειράς ερευνών της HSBC «Το μέλλον της Συνταξιοδότησης», με τίτλο «Κινούμενη Άμμος».

 

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 18.000 άτομα από 16 χώρες, τρία στα πέντε άτομα (61%) παραγωγικής ηλικίας, πιστεύουν ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007/2008 έχει δυσκολέψει την αποταμίευση για μια άνετη συνταξιοδότηση.

 

Μόνο 34% των ατόμων αυτών πιστεύουν ότι θα έχουν οικονομική άνεση όταν συνταξιοδοτηθούν, βάσει της πορείας των αποταμιεύσεών τους για την περίοδο της σύνταξης.

 

Επιπλέον, η έννοια της σύνταξης, ως μιας περιόδου κατά την οποία ο δικαιούχος δεν εργάζεται, εξαφανίζεται, με το 58% των ατόμων παραγωγικής ηλικίας να ισχυρίζονται ότι θα συνεχίσουν σε κάποιο βαθμό να δουλεύουν ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί.

 

Το γεγονός ότι τα επιτόκια έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, επηρεάζει, επίσης, άμεσα τα σχέδια για τη σύνταξη. Το 50% των ατόμων παραγωγικής ηλικίας, θεωρούν ότι τα χαμηλά επιτόκια έχουν ως αποτέλεσμα ότι θα πρέπει να δουλέψουν για περισσότερο καιρό, ενώ σχεδόν οι μισοί (48%) χρειάζονται αύξηση επιτοκίων, προκειμένου οι αποταμιεύσεις τους να τους εξασφαλίσουν μια άνετη συνταξιοδότηση.

 

Το 45% των ατόμων παραγωγικής ηλικίας θεωρούν ότι τα χαμηλά επιτόκια τους δημιουργούν την ανάγκη να αποταμιεύουν περισσότερα χρήματα, ενώ σχεδόν οι μισοί (47%) πιστεύουν ότι τα χαμηλά επιτόκια συνεπάγονται τη μεταφορά χρημάτων από τις αποταμιεύσεις σε επενδυτικά προϊόντα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:53 - 26 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.