ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούτσης:Πριν από τις 15 Μαΐου θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα

14:20 - 27 Απρ 2017 | Οικονομία
Βούτσης:Πριν από τις 15 Μαΐου θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα
Πριν από τις 15 Μαΐου, οπότε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει επισήμως για την Κίνα, αναμένεται να υπερψηφιστεί το πακέτο μέτρων που έχουν ζητήσει οι δανειστές να ισχύσει από το 2019 όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο ίδιος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους προανήγγειλε παρεμβάσεις στον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής για την αντιμετώπιση των «κοπανατζήδων» υπουργών και της «βροχής» τροπολογιών λίγες ώρες μάλιστα μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία ο δεύτερος του επισήμανε μια σειρά από δυσλειτουργίες της Βουλής.

 

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διάλογο με τους εκπροσώπους των κομμάτων και πως τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθούν στην Ολομέλεια  τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που αφορούν κυρίως τις επαναλαμβανόμενες απουσίες συγκεκριμένων υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον τρόπο ψήφισης των τροπολογιών.

 

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση εκπόνησης συγκεκριμένων διατάξεων του Κανονισμού για τον εκσυγχρονισμό και την αντιμετώπιση αρνητικών πτυχών του νομοθετικού έργου έως το τέλος του μήνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης για να προσθέσει: «η κυβέρνηση και η Βουλή προσπαθεί ώστε το κοινοβουλευτικό έργο να είναι στο ύψος των Δημοκρατικών λειτουργιών μέσα σε δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν οι μνημονιακές συμφωνίες».

 

Αναφερθείς στην διαδικασία της αξιολόγησης ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι το σύνολο των προαπαιτούμενων από τις συμφωνίες με τους δανειστές έρχεται «και θα συνεχίσει να έρχεται» με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ εκτίμησε ότι το νέο πακέτο μέτρων θα φθάσει στο κοινοβούλιο έως τις 10 Μαΐου για να ψηφιστεί πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την Κίνα που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου. 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 27 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.