ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Η οικονομική πολιτική αποδίδει

19:47 - 09 Μαρ 2007 | Οικονομία
Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την αισιοδοξία του ότι θα συνεχιστούν οι ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης και η δημοσιονομική εξυγίανση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ η δήλωσε επίσης ότι η έξοδος από την επιτήρηση εναπόκειται πλέον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Έχουμε ισχυρή ανάπτυξη εδώ και κάποια χρόνια. Με την ανάληψη της διακυβέρνησης, το Μάρτιο του 2004, υπήρχαν σημαντικές αβεβαιότητες για τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης. Αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στις πολιτικές του παρελθόντος και να προχωρήσουμε με ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής. Ένα μείγμα βασισμένο στη δημοσιονομική πολιτική και διαφάνεια, καθώς και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η πολιτική είναι πλήρως συμβατή με τις αρχές που ακολουθούμε εδώ, στο Συμβούλιο, τα τελευταία χρόνια. Μπορώ να πω τώρα ότι η προσπάθειά μας ανταμείβεται», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλήςεπισήμανε επίσης ότι «η ανάπτυξη στηρίζεται πλέον στην αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων, των εξαγωγών, που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ και στις άμεσες ξένες επενδύσεις που αναλογούν στο 2,2% του ΑΕΠ. Η ανεργία έπεσε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία τρία χρόνια. Θέτουμε τις βάσεις για ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον και μέρος της προσπάθειας αυτής στηρίζεται στη δημοσιονομική προσαρμογή που έχουμε επιτύχει».

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα, επισήμανε πως υποχώρησε από το 7,8%, κάτω από το 3% φέτος και ότι ανάλογες τάσεις υπάρχουν αναφορικά και με το δημόσιο χρέος.

Σχετικά με την έξοδο από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Επιτροπή και στο Συμβούλιο να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς παραμένουμε σταθεροί στους στόχους μας για δημοσιονομική εξυγίανση επιδιώκοντας να πετύχουμε ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς μέχρι το 2012».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.