ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόμσεν: Καλή η συμφωνία, αλλά θέλουμε εγγυήσεις-«Αστερίσκος» παραμένει το χρέος

21:28 - 02 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Τόμσεν: Καλή η συμφωνία, αλλά θέλουμε εγγυήσεις-«Αστερίσκος» παραμένει το χρέος
Καλωσορίζει το ΔΝΤ τη συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους δανειστές για τα επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση χρέους ώστε να εξετάσει το Συμβούλιο του Ταμείου μια συμμετοχή του στο πρόγραμμα, δήλωσε την Τρίτη ο Πόουλ Τόμσεν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και να δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιθώριο για περισσότερο στοχευμένες και φιλικές προς την ανάπτυξη πολιτικές.

 

«Ενώ μπορούμε να αποδεχτούμε πως η ελάφρυνση χρέους θα εγκριθεί και θα εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος υπό την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος, θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε από τώρα το Συμβούλιο πως έχουμε μια κοινή κατανόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το τί είδους μέτρα είναι αναγκαία ώστε να επιτευχθεί αυτή η ελάφρυνση χρέους», σημείωσε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου.

 

Νωρίτερα οι θεσμοί με κοινή δήλωσή τους προανήγγειλαν την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος.

 

Στην κοινή δήλωσή τους μετά την επίτευξη της συμφωνίας σήμερα τα ξημερώματα αναφέρουν:

 

«Οι ομάδες της Κομισιόν, του ESM, της EKT και του ΔΝΤ έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για ένα πακέτο πολιτικής που θα στηρίξει την ανάκαμψη στην Ελλάδα και που θα είναι η βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

 

Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους γρήγορα να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα πολιτικής.

 

Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα από περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες, σε μια αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:45 - 02 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.