ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Η δέσμευση για μεταρρυθμίσεις δεν είναι αρκετή

14:59 - 08 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Η δέσμευση για μεταρρυθμίσεις δεν είναι αρκετή
Επιφυλακτικός για τις προθέσεις της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Βαυαρός υπουργό Οικονομικών Μάρκους Σόντερ, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς επί μία και πλέον ώρα τα προαπαιτούμενα μέτρα και οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος.

Ο Γερμανός αξιωματούχος έδειξε την δυσπιστία του για τις προθέσεις της κυβέρνησης και εμφανίστηκε σκληρός στις δηλώσεις του, πριν αλλά και μετά τη συνάντηση.

 

Οι δηλώσεις του κ.Σόντερ έγιναν στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, σεβόμενος προφανώς την απροθυμία του ελληνικού ΥΠΟΙΚ που είχε εκφραστεί από την Κυριακή με δελτίο Τύπου που τόνιζε πως δεν θα υπάρξουν δηλώσεις.

 

Ο Μάρκους Σόντερ όμως μίλησε στους Γερμανούς δημοσιογράφους. Ανέφερε πως είχε μια «αξιοπρεπή συνομιλία» με τον Έλληνα ομόλογο του και, όπως μεταδίδουν, δήλωσε μετά την συνάντηση τα εξής:

 

«Έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει προσπάθειες να φέρει σε πέρας ό, τι είναι απαραίτητο, αλλά η πραγματική πρόκληση είναι η υλοποίηση. Πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Η δέσμευση δεν είναι αρκετή».

 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Αυτό θα καταλήξει να είναι κακό για την ίδια την Ελλάδα, γιατί τότε οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα υποχωρήσουν». Επιπλέον απέκλεισε έξοδο από της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ - κάτι που το είχε υποστηρίξει στο παρελθόν  αλλά είπε πως δεν είναι πλέον στην ατζέντα: «Το Grexit δεν είναι ζήτημα πια. Μια πρόσθετη διαίρεση της Ευρώπης δεν θα ήταν σωστή αυτή τη στιγμή», δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.