ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ελληνικό χρέος στο…παζάρι του Μπάρι-Πιέζουν για λύση οι ΗΠΑ

08:35 - 11 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Το ελληνικό χρέος στο…παζάρι του Μπάρι-Πιέζουν για λύση οι ΗΠΑ
Στο Μπάρι στρέφει το βλέμμα της η ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκεί θα παιχτεί η πρώτη πράξη του… δράματος σχετικά με το τι θα γίνει τελικά με το ελληνικό χρέος.

Η Γερμανία αρχικά φρόντισε να χαμηλώσει τους τόνους και τις προσδοκίες, ενόψει της συγκεκριμένης συνάντησης, ωστόσο, λίγες ώρες πριν από το... ραντεβού, από τη μεριά των ΗΠΑ, το θέμα του ελληνικού χρέους τέθηκε ψηλά στην ατζέντα.

 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους κατέστησε σαφές πως στην υπουργική σύνοδο των G7 στο Μπάρι θα συζητηθεί η ελληνική κρίση, αλλά και οι εξελίξεις στο ζήτημα από εδώ και στο εξής.

 

Στην κλειστή αυτή ενημέρωση, ο αξιωματούχος σημείωσε ασφαλώς ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να επανέλθει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, ωστόσο, υπογράμμισε και το θέμα του χρέους, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να εκκρεμεί.

 

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ αναμένουν την τελική συμφωνία για το χρέος με τους Ευρωπαίους δανειστές για να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για τις πτυχές του ελληνικού προγράμματος και την τυχόν εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Οι ΗΠΑ συνεπώς ζητούν ξεκάθαρη λύση για το ελληνικό χρέος και το μεγάλο παζάρι μόλις ξεκίνησε…

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 11 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.