ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ:Δεν βάζει λεφτά χωρίς συμφωνία για το χρέος-Επιβεβαιώθηκε συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ

17:44 - 11 Μαϊ 2017 | Οικονομία
ΔΝΤ:Δεν βάζει λεφτά χωρίς συμφωνία για το χρέος-Επιβεβαιώθηκε συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ
Το ΔΝΤ επιμένει στη θέση του πως δεν πρόκειται να συνδράμει εκ νέου οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ επιβεβαίωσε πως η Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, όπου θα βρεθούν και οι δύο, στο πλαίσιο της συνόδου για την επενδυτική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, William Murray, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ δεν μπορεί να εισηγηθεί στο εκτελεστικό συμβούλιο περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος.

 

«Είμαστε σε συζήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους και έχουμε μια προκαταρκτική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις. Θα χρειαστούμε μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους για να πάμε στο Συμβούλιο μας», σημείωσε και υπενθύμισε τα λόγια του Πολ Τόμσεν, ο οποίος είχε πρόσφατα δηλώσει πως «η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους».

 

Σε ερώτηση σχετικά για το αν το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει και τις δεσμεύσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για όσα συμφωνηθούν, ο κ. Murray είπε πως "το Ταμείο διαπραγματεύεται με τις κυβερνήσεις και όχι με τα κόμματα". Πρόσθεσε, ωστόσο, πως "τυπικά πάντα, το IMF θα προτιμούσε να έχει και την υποστήριξη και της αντιπολίτευσης".

 

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η ελληνική κρίση θα συζητηθεί στη Σύνοδο της G7, στο Μπάρι, αν και δεν βρίσκεται επισήμως στην ατζέντα των διαβουλεύσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 11 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.