ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ανάκριση» Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

16:16 - 12 Μαϊ 2017 | Οικονομία
«Ανάκριση» Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Βροχή ερωτήσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκαν σε ειδική συνεδρίαση τριών ωρών στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Τα δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν στη Βουλή για να απαντήσουν σε θέματα που αφορούν στη συμφωνία με τους θεσμούς και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, καθώς επίσης και για το ζήτημα του χρέους.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για τις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Μπάρι, αλλά και για τη συζήτηση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας αναφορικά με το δημοσιονομικό μονοπάτι μετά το 2018, από το οποίο εξαρτάται και ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως από τη συμπεριφορά των αγορών φαίνεται ότι μερικώς προεξοφλείται θετική κατάληξη στην όλη συζήτηση.

 

Διευκρινίσεις ζητήθηκαν και για τη συζήτηση για το χρέος και ειδικότερα λεπτομέρειες σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούνται μετά το 2018.

 

Οι βουλευτές ζήτησαν διευκρινίσεις και αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΦΚΑ, οι οποίες απαντήθηκαν από την κ. Αχτσιόγλου και τον κ. Πετρόπουλο.

 

Μεταξύ άλλων, οι αρμόδιοι υπουργοί υποστήριξαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η συζήτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές βασίζεται σε λανθασμένες βάσεις, γιατί το 2017 δεν αλλάζει τίποτα απολύτως, ενώ το 2018, με το 15% έκπτωση, το ύψος των εισφορών για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών θα είναι το ίδιο, ενώ για κάποιους θα υπάρξει μια πολύ μικρή επιβάρυνση και για κάποιους άλλους μπορεί και κάποια ελάφρυνση.

 

Ειπώθηκε, τέλος, ότι το 2019 είναι ακόμα ανοικτό, καθώς καταργείται μεν η έκπτωση, ωστόσο θα εξεταστεί πώς θα επιλυθούν πιθανές αδικίες που μπορεί να δημιουργούνται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.