ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρβούνης: Η Ευρώπη το 2015 ήταν έτοιμη για διπλό Grexit

13:34 - 16 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Καρβούνης: Η Ευρώπη το 2015 ήταν έτοιμη για διπλό Grexit
Τις κρίσιμες ώρες του καλοκαιριού του 2015 όταν μετά και το κρίσιμο δημοψήφισμα η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο όχι μόνο από το Ευρωζώνη αλλά και από την ΕΕ αποκάλυψε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Μιλώντας στην εκπομπή Evening Report, στο Action24, ο κ. Καρβούνης επεσήμανε ότι ο ίδιο μετέφερε το μήνυμα στην κυβέρνηση, και βρήκε ευήκοον ους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος “είχε την εμπειρία να κατανοήσει τι πάει να πει αυτό που μου μετέφεραν οι Ευρωπαίοι”.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα υπογράμμισε την πρόθεση των Ευρωπαίων για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Το μήνυμα που είχα ήταν κατηγορηματικό, είχε αποδέκτες αυτούς που αποφασίζουν, την κυβέρνηση δηλαδή. Το μήνυμα έλεγε ότι θα γίνει διπλή Σύνοδος Κορυφής με στόχο την διπλή έξοδο της Ελλάδας. Και από το ευρώ και από την ΕΕ, διότι δε μπορεί να φύγεις από το ευρώ αν δε φύγεις από την ΕΕ- όπως μου έλεγαν", αποκάλυψε ο Πάνος Καρβούνης.

"Εγώ μετέφερα το μήνυμα στην κυβέρνηση, και βρήκα ευήκοον ους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε την εμπειρία να κατανοήσει τι πάει να πει αυτό που μου μετέφεραν οι Ευρωπαίοι, αργότερα ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τη Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως γνωρίζετε, και τελικά υπήρξε συναίνεση να προχωρήσουμε μέσα στην Ευρωζώνη", πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Πάνος Καρβούνης είπε πως "υπήρχαν επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο δεν ήταν καλός και σωστός συνομιλητής". "Υπήρχε συνεννόηση με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Γιάννη Δραγασάκη", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη θέση που κράτησε ο Πρωθυπουργός εκείνη την κρίσιμη περίοδο, ο κ. Καρβούνης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας "δε θα γίνω σχολιαστής".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.