ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Η Ελλάδα εξετάζει έκδοση ομολόγου τον Ιούλιο

18:25 - 16 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Reuters: Η Ελλάδα εξετάζει έκδοση ομολόγου τον Ιούλιο
Η Ελλάδα εξετάζει να εκδώσει το πρώτο της ομόλογο μετά από τρία χρόνια τον Ιούλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ασφαλώς, βασική προϋπόθεση αποτελεί οι δανειστές να συγκεκριμενοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μας συμπεριλάβει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Πηγές που έχουν γνώση του σχεδίου, δήλωσαν στο Reuters πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δοκιμάσει τις αγορές πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. 

 

«Εξετάζουμε την ανταλλαγή ενός πενταετούς (ομολόγου) που εκδόθηκε το 2014, με ένα νέο πενταετές ομόλογο και πιθανότατα την άντληση ενός μικρού ποσού πέραν της έκδοσης αυτής» δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

Η κίνηση, ανέφεραν Έλληνες αξιωματούχοι, θα εξαρτηθεί από το αν οι δανειστές συγκεκριμενοποιήσουν τους όρους για το πώς η χώρα θα αναδιαρθρώσει το βουνό χρέους, το οποίο ανέρχεται στο 179% του ΑΕΠ και είναι το μεγαλύτερο της ευρωζώνης.

 

Μια δεύτερη έκδοση χρέους θα μπορούσε να ακολουθήσει ως το τέλος του έτους, ανέφερε δεύτερος Έλληνας αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, η επιστροφή στις αγορές θα μεταφερθεί για το Φθινόπωρο, τόνισε άλλος αξιωματούχος.

 

Τρεις βασικοί διαπραγματευτές στο Λονδίνο επιβεβαίωσαν στο Reuters πως οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει να συζητούν μια πιθανή επιστροφή στις αγορές.

 

Στο μεταξύ, το κόστος δανεισμού υποχωρεί σταθερά από τότε που η Ελλάδα και οι δανειστές κατέληξαν σε μια συμφωνία για περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα απελευθερώσουν τις δόσεις που απομένουν από το πρόγραμμα διάσωσης.

 

Τα ομόλογα της Ελλάδας έχουν την καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη το 2017, με κέρδη πάνω από 11% σύμφωνα με το Reuters.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:48 - 16 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.