ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Στην παρούσα φάση δεν δεχόμαστε μείωση του ελληνικού χρέους

12:55 - 20 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Σόιμπλε: Στην παρούσα φάση δεν δεχόμαστε μείωση του ελληνικού χρέους
Ενόψει Eurogroup ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σπεύδει μέσω εκπροσώπου του να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει για το ελληνικό χρέος. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών σήμερα στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία - στην παρούσα φάση - δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.

Ενδεικτική των προθέσεων του κου Σόιμπλε ήταν και η χθεσινή δήλωση εκπροσώπου του, ότι το Eurogroup θα εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία.

 

Η Ελλάδα ελπίζει λοιπόν σε μία συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το χρέος, ωστόσο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ακόμη μία φορά εμφανίζεται αμετάπειστος.

 

Παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ, δεν δέχεται ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του Ταμείου από τον ESM.

 

Το "στην παρούσα φάση" που χρησιμοποιεί ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, αφήνει ασφαλώς παραθυράκι για το μέλλον, ωστόσο, η Ελλάδα "καίγεται" για μία συμφωνία εντός των επόμενων ημερών για να προλάβει το QE.

 

Το Eurogroup της Δευτέρας αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και φυσικά είναι σημαντικό να δούμε ποια στάση θα κρατήσει και το ΔΝΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.