ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά θα βρεθεί λύση

12:50 - 22 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά θα βρεθεί λύση
Συνεπής με τον εαυτό του εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup στο οποίο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα του ελληνικού χρέους.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα είναι «αξιοσημείωτες». Συμπλήρωσε όμως ότι στόχος είναι να καταστεί η χώρα ανταγωνιστική, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, όπως είπε χαρακτηριστικά, αν και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα.

 

Ο γερμανός υπουργός αντέδρασε μάλιστα και με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στη συνέντευξη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριου της Γερμανίας, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η υπόσχεση για ελάφρυνση χρέους προς την Ελλάδα.

 

Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε, «η Bundestag ψήφισε για το ελληνικό πρόγραμμα το 2015 και δεν μπορούμε να έχουμε ένα νέο πρόγραμμα τώρα». «Μια ελάφρυνση χρέους πριν το τέλος του προγράμματος θα απαιτούσε νέα εντολή από την Bundestag» τόνισε. «Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ στις Βρυξέλλες για ζητήματα που δεν επιτρέπεται υπό το γερμανικό δίκαιο» τόνισε.

 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως οι αγορές θα πρέπει να εμπιστευθούν την Ελλάδα.

 

Από τη μεριά του ο νέος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, μιλώντας γενικώς για την Ευρώπη, την ευρωζώνη και τη Γαλλία, υπογράμμισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων, του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού αλλά και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.