ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 2,4% το έλλειμμα το 2006 λόγω εξοπλισμών !

09:54 - 14 Μαρ 2007 | Οικονομία
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις ... Μετά την αποκάλυψη του «R» ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα από τους αρχικούς στόχους του 2,6% της κυβέρνησης, στο 2,4% ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου αναφορικά με τις επιδόσεις της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, με «τυμπανοκρουσίες» ετοιμάζεται η κυβέρνηση να υποδεχθεί την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την διαδικασία της δημοσιονομικής επιτήρησης, καθώς νεώτερα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών καταδεικνύουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2006 έκλεισε κάτω από τον στόχο του 2,6%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "R", το δημοσιονομικό έλλειμμα για το προηγούμενο οικονομικό έτος πιθανότατα κατέρχεται στο 2,4% του ΑΕΠ (σ.σ. στόχο τον οποίο έχει θέσει για φέτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης) μετά την ευεργετική επίπτωση που είχε το «ψαλίδισμα» του εξοπλιστικού προγράμματος για το 2006.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, τα τελικά στοιχεία που φέρουν το δημοσιονομικό έλλειμμα να περιορίζεται πολύ πιο κάτω από τον κυβερνητικό στόχο του 2,6% αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ.Αλογοσκούφη.

Προς το παρόν πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία προκειμένου να απομακρυνθεί και η τελευταία αμφιβολία που ενδεχομένως να αλλοιώνει την ένδειξη υποχώρησης του ελλείμματος.

 

Πάντως, η εξέλιξη αυτή στρώνει για τα καλά το «χαλί» εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την διαδικασία της Κοινοτικής επιτήρησης ιδιαίτερα δε μετά και το «πράσινο φως» των Βρυξελλών στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας αναφορικά με την περίοδο 2006-2009.


Μ. Χριστοδούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.