ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίχως συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια για το 2017-2018

16:54 - 26 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Δίχως συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια για το 2017-2018
Δεν θα εφαρμοστεί ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια τόσο για το 2017 όσο και το 2018 όπως προβλέπεται σε διάταξη νομοσχεδίου που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και περιέχει φορολογικές ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να είχε επιβληθεί από το 2016, κατόπιν συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, ωστόσο, ουδέποτε κατέστη δυνατόν να βρεθεί τρόπος υπολογισμού της αξίας των αγροτοτεμαχίων με αποτέλεσμα να παραμείνουν εκτός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

 

Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, περνάει και πακέτο ρυθμίσεων που εκκρεμούν για να κλείσουν τα 25 προαπαιτούμενα, ώστε να πάρουμε τη δόση.

 

Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται επιβολή προστίμου για όσους δεν εξοφλούν ηλεκτρονικά κάθε συναλλαγή αξίας άνω των 500 ευρώ.

 

Ακόμα με το ίδιο πολυνομοσχέδιο:
1.       Παρέχεται εξουσιοδότηση στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να ορίζει ο ίδιος τις κατηγορίες φορολογουμένων που υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
2.       Απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ του 2016 η ΕΤΑΔ ( από το 2017 και μετά ισχύει ήδη) ενώ από τον ίδιο φόρο απαλλάσσονται η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.
3.       Ρυθμίζονται φορολογικά θέματα της «Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας»  και των θυγατρικών της. Συγκεκριμένα οι άμεσες θυγατρικές θεωρούνται ότι έχουν περαιωμένες τις φορολογικές υποθέσεις εφόσον τα ετήσια πιστοποιητικά που εκδόθηκαν ή πρόκειται να εκδοθούν δεν υπάρχουν [παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν στα πιστοποιητικά αυτά ο έλεγχος περιορίζεται αποκλειστικά στις παραβάσεις αυτές.
4.       Ενσωματώνονται στην εσωτερική νομοθεσία οι διατάξεις της Οδηγίας 215/2376 για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας.
5.       Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ τα  είδη που καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 26 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.