ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για χρέος:Λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει

14:22 - 29 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Τσίπρας για χρέος:Λύση να είναι και όποτε είναι να έρθει
"Καθαρή" λύση στο ζήτημα του χρέους, εντός του Ιουνίου επιδιώκει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσει το θέμα στη Συνοδό Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία την πρώτη Ιουλίου, για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από καθαρή λύση απομείωσης του χρέους».

 

«Λύση να είναι και όποτε είναι να έλθει» δήλωσε δε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πάντως πως όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παλεύει για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

 

Με αφορμή και το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πρέπει να δείξουμε ότι η ΕΕ είναι ενωμένη και πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις».

 

Μηνύματα τέλος έστειλε και για το Κυπριακό, λέγοντας πως «η Τουρκία έχει παρελκυστική στάση, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν δείχνει την ίδια πολιτική βούληση με εμάς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.