ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Πιθανό νέο Eurogroup στις 22 Ιουνίου

14:35 - 12 Ιουν 2017 | Οικονομία
BofA: Πιθανό νέο Eurogroup στις 22 Ιουνίου
Οι προσδοκίες δεν είναι και πολύ μεγάλες για τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup, σχολιάζει η Bank of America Merrill Lynch σε νέα της έκθεση για την επικείμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όπως επισημαίνει η BofA, η νέα αυτή συνεδρίση που θα επιχειρηθεί να επιλυθεί το αδιέξοδο δεν είναι απαραίτητα η τελευταία.


Το Eurogroup του Μαΐου, αν και η Ελλάδα ήταν συνεπής με το δικό της μέρος της συμφωνίας, δεν έδωσε τη λύση που ήλπιζαν όλοι. Η ελάφρυνση του χρέους και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, για ακόμη μία φορά αναβλήθηκαν, σημειώνει η τράπεζα.

 

Η καλύτερη προσφορά ήταν μία καλοκαιρινή λύση... όπως-όπως, στις ίδιες γραμμές με αυτήν που υπήρχε στο τραπέζι εδώ και αρκετό καιρό: την ημι-συμφωνία του ΔΝΤ. Και όντως, το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν θα εκταμιεύσει χρήματα, μέχρι να υπάρξει μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προστίθεται.

 

Όπως σημειώνει η BofA, η ελληνική πλευρά απέρριψε την προσφορά αυτή, αλλά τα πρακτικά της συνεδρίασης του Eurogroup έδειξε ότι υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια να βελτιωθεί αυτή η προσφορά.

 

Και τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε, σημειώνεται. Η Λαγκάρντ μάλιστα τόνισε την πιθανότητα μία τέτοιας συμφωνίας, την στιγμή που η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να πιέζει για πιο συγκεκριμένες ενέργειες για την ελάφρυνση του χρέους.

 

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμά η Bank of America, αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να λάβει τα χρήματα τώρα για να ικανοποιήσει τις δανειακές υποχρεώσεις του Ιουλίου και να περιμένει μετά τις γερμανικές εκλογές για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος.

 

Βέβαια, όπως σημειώνει, υπάρχουν ήδη συνομιλίες για ένα νέο Eurogroup στις 22 Ιουνίου και όταν κάποιος κινείται οριακά μπορεί να συμβούν ατυχήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.