ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερέ: Δεν υπάρχει δούναι και λαβείν EKT-Eurogroup για το QE

18:43 - 12 Ιουν 2017 | Οικονομία
Κερέ: Δεν υπάρχει δούναι και λαβείν EKT-Eurogroup για το QE
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg το στέλεχος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, δηλώνει πως περιμένει από το Eurogroup να υπάρξει συμφωνία για τη λήψη «αποφασιστικής δράσης» από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας κάλεσε τους υπουργούς οικονομικών να βρουν μια λύση που θα οδηγήσει στο να επιστρέψουν οι επενδυτές και οι καταθέσεις.

 

«Ευελπιστώ ολόψυχα, όπως και η ΕΚΤ ότι το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Πέμπτης θα είναι θετικό», σημειώνει ο Κερέ και συμπληρώνει:

 

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ότι της αναλογούσε, έκαναν ότι τους αναλογούσε σε ότι αφορά τις πολιτικές, σε ότι αφορά το MoU και τώρα εναπόκειται στους υπουργούς του Eurogroup σε ό,τι αφορά την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

 

Η Ελλάδα, σημειώνει το Bloomberg επιθυμεί μία συμφωνία για να ανοίξει ο δρόμος για την συμπερίληψη της στον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ένα βήμα που θα διευκόλυνε την επιστροφή της χώρα στις αγοράς, θυμίζει το πρακτορείο. Ο κ. Κερέ τάχθηκε ενάντια στη σύνδεση των δύο ζητημάτων.

 

«Αυτή είναι μια διαφορετική συζήτηση, είναι μια απόφαση νομισματικής πολιτικής, οπότε το Διοικητικό Συμβούλιο θα λάβει υπόψη ό,τι προκύψει από το Eurogroup και αυτό θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί με βάση τους κανονισμούς μας» τόνισε ο Μπενουά Κερέ.

 

«Είναι βέβαιο πως δεν θα είμαστε μέρος του πολιτικού quid pro quo στο Εurogroup. Αυτές είναι δύο διαφορετικές συζητήσεις» πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.