ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters:Στο Eurogroup θα περάσει η πρόταση Λαγκάρντ-Συμμετοχή ΔΝΤ, αργότερα το χρέος

21:47 - 12 Ιουν 2017 | Οικονομία
Reuters:Στο Eurogroup θα περάσει η πρόταση Λαγκάρντ-Συμμετοχή ΔΝΤ, αργότερα το χρέος
Την Πέμπτη αναμένεται να καταλήξουν σε ένα πιθανό συμβιβασμό για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση δόσεων, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters.

Η Κριστίν Λαγκάρντ την εβδομάδα που πέρασε υποστήριξε ένα σχέδιο στο οποίο το ΔΝΤ θα ενταχθεί τώρα στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αλλά δεν θα χορηγήσει δάνειο μέχρι να ξεκαθαρίσει η ευρωζώνη τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

 

«Όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουμε με τη λύση που παρουσίασε η Λαγκάρντ» δήλωσε αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

 

Ένας άλλος αξιωματούχος υπογράμμισε πως περιμένει μια λύση η οποία θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ με τους όρους που περιέγραψε η κα. Λαγκάρντ. «Θα υπάρξει εκταμίευση από το ΔΝΤ μόλις υπάρξει μεγαλύτερη καθαρότητα για το χρέος, αλλά το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει καθοριστεί» σημείωσε.

 

Οι επικεφαλής της ευρωζώνης επεσήμαναν πως αν επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος συμβιβασμός, η Ελλάδα μπορεί να λάβει 7,4 με 8 δισ. ευρώ από τον ESM για να πληρώσει τις δόσεις στους δανειστές τους επόμενους μήνες.

 

Το ΔΝΤ και η ευρωζώνη έχουν σημαντικές διαφορές στις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

 

Οι προβλέψεις του Ταμείου είναι πολύ πιο συντηρητικές από αυτές της ευρωζώνης.

 

Σε μια προσπάθεια να καλύψει αυτή την απόσταση ανάμεσα στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η Γαλλία έχει προτείνει να συνδεθεί η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:24 - 12 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.