ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεδομένη η εκταμίευση της δόσης στις Βρυξέλλες, αλλά ως εκεί...

19:10 - 13 Ιουν 2017 | Οικονομία
Δεδομένη η εκταμίευση της δόσης στις Βρυξέλλες, αλλά ως εκεί...
Δεδομένη θεωρούν τη συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη, ωστόσο, δεν υπάρχει η ίδια βεβαιότητα και αναφορικά με το ζήτημα του χρέους.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουμε συμφωνία, μπορώ να πω ότι οι πιθανότητες πλησιάζουν το 100%», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους την Τρίτη.

 

Όπως σημείωσε η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει και τις 140 προαπαιτούμενες δράσεις, συνεπώς θα ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση της δόσης. Οι εκτιμήσεις στις Βρυξέλλες τοποθετούν το ποσό που θα εκταμιευθεί μεταξύ 7,5 και 10 δισ. ευρώ.

 

Σχετικά με το χρέος, ο αξιωματούχος εξέφρασε την  απορία του για τη διάσταση που έχει δοθεί στον Τύπο, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ δεν υπήρχε θέμα λήψης αποφάσεων τώρα, αλλά στο τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. Παρόλα αυτά θεωρεί πως το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα, χωρίς όμως χρηματοδότηση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

 

Για το χρέος πρόσθεσε ακόμα πως αναμένει στη συζήτηση της Πέμπτης να υπάρξει μία εξειδίκευση της απόφασης του Μαΐου του 2016 που καθόριζε τους βασικούς άξονες των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων, αλλά χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

 

Τέλος, ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι στο τραπέζι είναι και η γαλλική πρόταση για τη σύνδεση της εξυπηρέτησης του χρέους με την ανάπτυξη της οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 13 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.