ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το SPD «παγώνει» την συζήτηση για την ελληνική δόση

20:57 - 20 Ιουν 2017 | Οικονομία
Το SPD «παγώνει» την συζήτηση για την ελληνική δόση
Η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου θα συζητήσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε αρμόδιος βουλευτής από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), παρατείνοντας την αβεβαιότητα ως προς το εάν η συμφωνία χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση, όπως μετέδωσε το Reuters.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, ορισμένοι βουλευτές του κυβερνητικού εταίρου της An. Merkel SPD, επιζητούν πλήρη κοινοβουλευτική συζήτηση για τη δόση ύψους 8,5 δισ. Ευρώ για την Ελλάδα - κάτι που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει τριγμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα της γερμανίδας καγκελαρίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή προϋπολογισμού, που αναμενόταν να συνεδριάσει την αυριανή Τετάρτη, θα κληθεί να αποφασίσει εάν  απαιτείται η έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου για την εκταμίευση της νέας δόσης που συμφωνήθηκε στη Eurogroup την περασμένη εβδομάδα.

 

«Η επιτροπή προϋπολογισμού θα εξετάσει την τελευταία απόφαση της Ευρωομάδας στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SPD για τον προϋπολογισμό, Johannes Kahrs, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι θα μπορούσε να «τακτοποιηθεί» στην Επιτροπή Προϋπολογισμού και όχι στην Ολομέλεια της Γερμανικής βουλής  η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρών για την Ελλάδα.

'Οπως είχε μεταδώσει το Reuters,  η συγκεκριμένη επιτροπή επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση του ποσού, χωρίς να το παραπέμψει στην Ολομέλεια. 

Σημειώνεται ότι βουλευτές των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών είχαν ζητήσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Μπούντεσταγκ για τα αποτελέσματα του Eurogroup, όμως ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ένας από τους δύο ηγέτες της Χριστιανοδημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας, τόνισε πως το θέμα μπορεί να τακτοποιηθεί στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:28 - 20 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.