ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν-Μέρκελ: Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα και αυτό είναι καλό

16:15 - 23 Ιουν 2017 | Οικονομία
Μακρόν-Μέρκελ: Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα και αυτό είναι καλό
Στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών τους μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν ρωτήθηκαν για το ζήτημα της Ελλάδας και δήλωσαν με ικανοποίηση πως δεν το συζήτησαν, καθώς αυτό σημαίνει πως έχει επιτευχθεί λύση.

«Δεν μιλήσαμε σήμερα για την Ελλάδα και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο λόγος που η Ελλάδα δεν απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν γιατί το ζήτημα λύθηκε σε επίπεδο Υπουργών.

 

Επίσης χαιρέτισε τη συμφωνία του Eurogroup και αναφέρθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χαιρετίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε για την Ελλάδα.

 

Η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί ενα ισχυρό συνδετικό πλαίσιο, τόνισε ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη σύνοδο δεν συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο. Δουλέψαμε πολύ με την καγκελάριο Μέρκελ για να έρθουμε σε συμφωνία στο Eurogroup, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

«Το ότι δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα είναι καλό γιατί σημαίνει ότι βρέθηκε λύση» σχολίασε με τη σειρά της και η καγκελάριος Μέρκελ.

Γαλλία και Γερμανία μιλούν με μία φωνή

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, οι δύο ηγέτες τόνισαν πως οι χώρες τους θα συνεργαστούν για το καλό της Ευρώπης:

 

"Όταν η Γαλλία και η Γερμανία μιλούν με μία φωνή, τότε η Ευρώπη μπορεί να προοδεύσει, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας.

 

Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για ζήτημα λίγων χωρών, αλλά κοινή πρόκληση για όλους μας, η οποία απαιτεί και κοινή απάντηση και δράση».

 

Πλέκοντας το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, ο κ. Μακρόν σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ «έχει λάβει το τελευταίο διάστημα αποφάσεις που απαιτούν θάρρος».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 23 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.