ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημητρίου: Eφικτή η έξοδος στις αγορές, ακόμη και χωρίς το QE

16:55 - 28 Ιουν 2017 | Οικονομία
Παπαδημητρίου: Eφικτή η έξοδος στις αγορές, ακόμη και χωρίς το QE
«Η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ρευστότητας και της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, καταργεί την αβεβαιότητα και ενισχύει την πορεία ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Ο ίδιος είπε πως «αν και η έλλειψη χρηματοδότησης και η φορολογία εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία ενισχύεται». Τόνισε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία, βασισμένη στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, προωθώντας ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που βασίζεται σε μια οικονομία βασισμένη στη γνώση που αποσκοπεί στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας».

«Το νέο μοντέλο» είπε ο υπουργός «στοχεύει στην εντατικοποίηση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων, ώστε να αντισταθμιστεί το συνεχιζόμενο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και τέλος να ενθαρρυνθεί η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων για τη δημιουργία αξιακών αλυσίδων και ομάδων που αλλάζουν το μικρό τους μέγεθος όχι εμπόδιο αλλά πλεονέκτημα για τη διείσδυση των προϊόντων τους διεθνείς αγορές.»

Τόνισε πως στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε νέες αγορές που θα επιτρέψουν να ενισχυθεί σημαντικά η απασχόληση. Εκτίμησε επίσης πως οι επενδύσεις θα ανακάμψουν, ενώ σημείωσε πως “η κυβέρνηση εστιάζει στη δημιουργία φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος προωθώντας ένα θεσμικό πλαίσιο με σαφείς, σταθερούς και συνεπείς κανόνες”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.