ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» Κερέ:Η Ελλάδα δεν πείθει για τη βιωσιμότητα του χρέους

13:51 - 05 Ιουλ 2017 | Οικονομία
«Καμπανάκι» Κερέ:Η Ελλάδα δεν πείθει για τη βιωσιμότητα του χρέους
Tην άποψη ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup δεν καθησυχάζουν επαρκώς τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ώστε να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) εξέφρασε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

«Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν υπήρξαν αρκετά σαφείς για τη μορφή ελάφρυνσης του χρέους που θέλουν να προσφέρουν στην Ελλάδα ώστε να διαβεβαιώσουν την ΕΚΤ ότι το χρέος είναι βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως στο τελευταίο Eurogroup «υπήρξαν κάποιες σκέψεις» σχετικά με τα μέτρα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ληφθούν τον επόμενο χρόνο σχετικά με το ελληνικό χρέος «αλλά δεν είναι πολύ σαφείς και σε κάθε περίπτωση δεν αποτελούν απόφαση».

 

Εξάλλου, ο Μπενουά Κερέ είπε πως «υπήρξαν κάποιες σκέψεις από τους υπουργούς σχετικά με τα μέτρα που ενδεχομένως θα ήταν πρόθυμοι λάβουν τον επόμενο χρόνο σχετικά με το ελληνικό χρέος. Αλλά δεν είναι πολύ σαφείς. Επομένως κατά τη γνώμη μας, και αυτή είναι πιθανόν μια εκτίμηση στην οποία συμφωνούμε με το ΔΝΤ αυτό δεν είναι αρκετό για να ανακουφίσει τις ανησυχίες μας αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε το QE».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 05 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.