ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σπάνε τα τηλέφωνα» για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

15:47 - 11 Ιουλ 2017 | Οικονομία
«Σπάνε τα τηλέφωνα» για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτές και τραπεζίτες, σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αποτυπώνει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που χαρακτηριστικά αναφέρει πως "έχουν... σπάσει τα τηλέφωνα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του Κλάους Ρέγκλινγκ πως η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές πριν από τη λήξη του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, έχει ανοίξει την όρεξη των επενδυτών.

Όπως επισημαίνει στο Reuters, στέλεχος της BlueBay Asset Management, η πρόσφατη επίσκεψη Τσακαλώτου στο Λονδίνο, δημιούργησε επίσης προσδοκίες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το στέλεχος της BlueBay ο όγκος των τηλεφωνημάτων που δέχεται από τραπεζίτες για ενδεχόμενη κίνηση της Αθήνας δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ κοντά.

«Τους τελευταίους μήνες, είχαμε ένα τηλεφώνημα ανά δεκαπενθήμερο από τους τραπεζίτες για το ζήτημα αυτό, αλλά τις τελευταίες 10 μέρες, κάθε μέρα κάποιος τραπεζίτης με ρωτάει για την Ελλάδα», δήλωσε συγκεκριμένα στο Reuters ο Mark Dowding.

«Αντιλαμβάνεται κανείς ότι φτάνουμε σε ένα σημείο που δείχνει άμεση η κίνηση. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια έξοδο της χώρας στις αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες, προτού οι επενδυτές αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές», ανέφερε. 

Ο Dowding δήλωσε ότι η BlueBay έχει ήδη ελληνικά ομόλογα και θα τοποθετούνταν σε μια νέα έκδοση, εάν η τιμή είναι ελκυστική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε επίσης τόσο με την Pimco, το μεγαλύτερο fund ομολόγων παγκοσμίως, όσο και την αμερικανική εταιρία επενδύσεων Standish. Τόσο ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών όσο και η Ρimco αρνήθηκαν να τοποθετηθούν στο δημοσίευμα του Reuters.

Πότε θα γίνει η... κίνηση

Το δημοσίευμα κλείνει με εκτιμήσεις σχετικά με το χρόνο που η Ελλάδα θα επιχειρήσει την επιστροφή της στις αγορές.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η ελληνική κυβέρνηση... βιάζεται να δείξει πως δεν είναι πια απόλυτα εξαρτημένη από το πρόγραμμα και γι` αυτό δεν αποκλείουν πως η Ελλάδα μπορεί να τολμήσει πολύ νωρίς μία έξοδο στις αγορές. Ίσως ακόμα και εντός του καλοκαιριού!

Πιο ψύχραιμοι, ωστόσο, τραπεζίτες θεωρούν πως ό,τι γίνει, θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.