ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναγνωριστική έξοδος στις αγορές από την επόμενη εβδομάδα

13:22 - 15 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Αναγνωριστική έξοδος στις αγορές από την επόμενη εβδομάδα
Οι επιφυλάξεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει μια πρώιμη έξοδο στις αγορές, αναθέρμαναν το μέτωπο της καχυποψίας μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αρκετά κυβερνητικά στελέχη- ανάμεσά τους και ο Σ. Πιτσιόρλας- μετέφεραν δημόσια την απορία τους, ενώ σε οξύτερους τόνους ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι οι παρεμβάσεις του είναι πολιτικού χαρακτήρα και ουσιαστικά δεν στηρίζουν την εθνική προσπάθεια.

Στην πραγματικότητα, η κυβερνητική ενόχληση οφείλεται στο γεγονός ότι ο Κεντρικός Τραπεζίτης, λέει δυσάρεστες αλήθειες που μετριάζουν την επικοινωνιακή αντεπίθεση του πρωθυπουργού και φέρνουν στο προσκήνιο διαφορετικές οικονομικές προτεραιότητες.   

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να διερευνήσει τις διαθέσεις των αγορών από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ίσως και την Δευτέρα, προκειμένου να τονώσει την πολιτική της αυτοπεποίθηση και να καταδείξει ότι το κλίμα στην Οικονομία πράγματι έχει αλλάξει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους σκοπεύει αμέσως να ανοίξει βιβλίο προσφορών ώστε να δοκιμάσει τις αντοχές της Οικονομίας με την τροχιοδεικτική έκδοση ενός πενταετούς, κατά πάσα πιθανότητα ομολόγου για ένα ποσόν 3 δις ευρώ και με προσδοκώμενο επιτόκιο στην περιοχή του 4,5%.

Γιώργος Χατζηδημητρίου

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 15 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.