ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Το βάρος στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

21:58 - 15 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Χαρίτσης: Το βάρος στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Προσερχόμενος στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι «μέσα στο 2017 η δουλειά εντατικοποιείται και το βάρος πέφτει πλέον στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μία σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες ξεκινούν μέσα από το πρόγραμμα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ».

Σχετικά με το ΕΣΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε ότι «αυτό που πιστοποιείται από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι η Ελλάδα και το 2015 και το 2016 βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, στο σύνολό της Ευρώπης».

«Οι τελευταίες εξελίξεις, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της οικονομίας, δείχνουν ότι πράγματι περνάμε σε μία νέα σελίδα. Δουλειά μας είναι να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα, από κοινού με όλους τους φορείς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς, το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας», σημείωσε ακόμα ο κ. Χαρίτσης για να προσθέσει πως «πρέπει να γίνει μία σοβαρή δουλειά και αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, αφού η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει 13 περιφερειακά συνέδρια, έτσι ώστε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια, με όλους τους εμπλεκόμενους με την ίδια την κοινωνία, για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας».

Όσον αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, τόνισε ότι «τον αξιοποιούμε και για πρώτη φορά στρέφεται στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», ενώ όπως πρόσθεσε, «το επόμενο διάστημα θα σχεδιάσουμε, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τα επιμελητήρια, περισσότερα προγράμματα σε αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, υπογράμμισε πως «υπάρχουν πολλές δυνατότητες για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και για αυτό διευρύνουμε το καθεστώς, ώστε να έχουμε περισσότερες στρατηγικές και ξένες επενδύσεις στην χώρα μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.