ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

08:55 - 25 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο
Τις τελευταίες πινελιές βάζουν τα στελέχη του υπ. Οικονομίας στο σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο εισάγει ρυθμίσεις σε σχέση με τη χορήγηση επαγγελματικών αδειών με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών. Επίσης διατηρείται ο κοινωνικός χαρακτήρας αλλά εισάγεται ένα σύστημα μοριοδότησης, ενώ παράλληλα επιχειρείται σαφής αντιστοίχιση αρμοδιοτήτων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που τις ασκούν. Με στόχο τη διαφάνεια και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο προβλέπεται η καταγραφή όλων των οργανωμένων μορφών άσκησης υπαίθριου εμπορίου και των δραστηριοποιούμενων σε αυτό σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 

Το σχέδιο νόμου παρέχει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να ζητήσουν άδεια υπαίθριου εμπορίου για να διαθέσουν τα προϊόντα τους αυτοτελώς εκτός λαϊκών αγορών. Επίσης προβλέπεται η συμμετοχή των παραγωγών μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων ή ομάδων παραγωγών στο υπαίθριο εμπόριο.

 

Σε σχέση με τις λαϊκές αγορές συστήνονται σε κάθε περιφέρεια επιτροπές που αποτελούνται από όργανα της διοίκησης και εκπροσώπους των

παραγωγικών φορέων.

 

Τέλος εισάγεται η υποχρέωση τήρησης βιβλίου διακινούμενων ποσοτήτων με στόχο την καλύτερη εποπτεία και παρακολούθηση των πωλούμενων ποσοτήτων οπωροκηπευτικών στις λαϊκές αγορές.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.