ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυνήγι υπουργών για ψαλίδι δαπανών

22:07 - 31 Αυγ 2017 | Οικονομία
Κυνήγι υπουργών για ψαλίδι δαπανών
Στο μικροσκόπιο του αναπλ. υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη βρίσκονται τα υπουργεία ώστε να καταφανεί εάν πιάνουν τους στόχους περιορισμού των δαπανών που είναι στο επίπεδο των 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον στην προσπάθεια, είναι ότι μέσα από την εξοικονόμηση αυτών των πόρων θα βρεθούν τα ποσά που απαιτούνται για την ενίσχυση των επιδομάτων τέκνων από τη νέα χρονιά.

Ωστόσο πολλοί από τους υπουργούς δε δείχνουν την απαιτούμενη ζέση, όπως αναφέρεται σχετικά, ώστε να πετύχει το όλο σχέδιο μαζέματος των δαπανών. Κυρίως στα υπουργεία Εσωτερικών και Αμύνης, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, εστιάζεται η προσπάθεια για να μαζευτούν οι απαιτούμενοι πόροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των δαπανών (spending review) είναι σε εξέλιξη από πέρυσι σε όλα τα υπουργεία (πρώτο ήταν το ΥΠΠΟ) και προσπαθεί να δει τη σκοπιμότητα των καταναλωτικών δαπανών των Υπουργείων (από 5 ως 5,5 δισ. ευρώ συνολικά) με στόχο την εξοικονόμηση 550 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το μνημόνιο η ολοκλήρωση της χαρτογράφησης της σπατάλης πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να μην υπάρξουν νέες περικοπές από 1.1.2018 και να ενισχυθούν τα επιδόματα τέκνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.