ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρω-δικαστήριο: Ζητά εξηγήσεις για Μπουρμπούλια

10:45 - 22 Μαρ 2007 | Οικονομία
Εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης να οδηγηθεί πίσω στις φυλακές του Κορυδαλλού, η πρώην ανακρίτρια Κ.Μπουρμπούλια, μολονότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τα όσα η ίδια υποστηρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κ.Μπουρμπούλια είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο στη συνέχεια αναιρέθηκε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί πάλι στον Κορυδαλλό, καθώς ο ’ρειος Πάγος χαρακτήρισε αυθαίρετη την κρίση των εφετών ότι η μειωμένη πιθανότητα έκνομης συμπεριφοράς της και η ψυχοσωματική της κατάσταση συνηγορούν στην αποφυλάκισή της.

Η κατηγορούμενη είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πριν από την αποφυλάκισή της και τότε είχε κληθεί η χώρα μας να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση καλείται μέχρι αύριο να εξηγήσει σε ποια στοιχεία στηρίχθηκε η απόφαση για την εκ νέου προφυλάκιση της ανακρίτριας και να δώσει πληροφορίες τόσο για την κατάσταση της υγείας της και για τις θεραπείες που της παρέχονται το διάστημα που βρίσκεται προσωρινά κρατουμένη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.