ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Όπως βλέπετε, δεν έχουν μεγαλώσει τα αυτιά μου

18:08 - 06 Σεπ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Όπως βλέπετε, δεν έχουν μεγαλώσει τα αυτιά μου
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέστρεψε... κεφάτος από τις Βρυξέλλες, όπου είχε επαφές με τον Πιερ Μοσκοβισί για το ελληνικό πρόγραμμα. Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες περί πίεσης από τη μεριά των εταίρων και... τράβηγμα αυτιών για τις ιδιωτικοποιήσεις. "Όπως βλέπετε, δεν έχουν μεγαλώσει τα αυτιά μου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

"Το λέω, γιατί διαβάζω ότι πήγα στις Βρυξέλλες και μου τράβηξαν τα αυτιά για ιδιωτικοποιήσεις που δεν έγιναν. Καμία συζήτηση δεν έγινε. Διαβάζω επίσης ότι μου τράβηξαν τα αυτιά για προαπαιτούμενα που δεν έγιναν και μας έβαλαν νέα και για νομοσχέδια που φέραμε και δεν τους είχαμε ενημερώσει. Ούτε γι' αυτό έγινε αναφορά στην συνάντηση στις Βρυξέλλες", είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η Αθήνα το έχει παρουσιάσει στους θεσμούς και «μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις», αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι πως «δεν υπάρχει καθόλου back tracking».

"Δεν έγινε καμία αναφορά με Μοσκοβισί γι' αυτό το νομοσχέδιο ούτε για κάποιο άλλο που μας ζητούν να το πάρουμε πίσω", σημείωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που οραματιζόμαστε για πώς βγαίνουμε από την κρίση. Είναι μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ώστε όταν θα βγούμε από την κρίση, να βγούμε με αρχές, με αξίες και θεσμούς που δεν θα μας επιστρέφουν στο οικονομικό μοντέλο προ του 2009».

Κλείνοντας τόνισε: "Για εμάς δεν είναι όλα οικονομία. Αυτό που φέρνουμε θα σπρώξει τους εργοδότες να βρουν τρόπους αύξησης των εισοδημάτων τους χωρίς να μειώσουν μισθούς. Αν θέλεις να έχεις δημοκρατία και σκεπτόμενους ανθρώπους, δεν μπορεί να υπάρχουν εργασιακοί χώροι που να λένε ότι εδώ ισχύει μόνο η βούληση του εργοδότη. Το μοντέλο μας θα είναι πιο δίκαιο και αναπτυξιακό. Και θα δημιουργεί ανθρώπους με σεβασμό".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.