ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε...υψηλές θερμοκρασίες το γάλα !

15:15 - 22 Μαρ 2007 | Οικονομία
Mε "καζάνι" που βράζει μοιάζει η κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς σήμερα ξεκίνησε η εξέταση της πολύκροτης υπόθεσης για το καρτέλ στο γάλα στο οποίο σύμφωνα με την αρχική εισήγηση εμπλέκονται 17 εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 17 έχουν εκφράσει ενστάσεις τόσο για το σύνολο της όλης διαδικασίας θέτοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ακόμη και θέμα αναρμοδιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιληφθεί της υπόθεσης. Πολλά εμπόδια στην εξέταση της υπόθεσης του καρτέλ στο γάλα από την Επιτροπή.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται υποστηρίζουν ότι μία εκ των 17 εταιρειών έχει καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ δεν αποκλείεται την δικαστική οδό να την επιλέξουν και άλλες εταιρείες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι βασικότερες ενστάσεις που φέρεται να έχουν κάνει οι εταιρείες είναι οι εξής:

1. Εκ νέου συζήτηση προκειμένου να τους παρασχεθεί τόσο το πλήρες κείμενο της εισήγησης όσο και ο φάκελος της έρευνας προκειμένου και αυτές να ετοιμάσουν ανάλογα την απολογία τους.

2. Να αναβληθεί η συζήτηση έως ότου αποφασίσουν τα αρμόδια Ποινικά Δικαστήρια για την διάπραξη ή μη των αδικημάτων που αποδίδεται στον πρώην γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης ανταγωνισμού κ. Π. Αδαμόπουλο.

3. Έχει ζητηθεί να εξεταστεί η υπόθεση βάση του κανονισμού που ίσχυε όταν ξεκίνησε η διερεύνησή της και όχι με την αλλαγή που σημειώθηκε σε αυτόν στις 29 Δεκεμβρίου του 2006. Υποστηρίζεται ότι με τον νέο κανονισμό περιορίζεται το χρονικό διάστημα για την υποβολή των θέσεων των κατηγορουμένων σε μόλις 30 ημέρες, καταργείτε η ακροαματική διαδικασία, περιορίζεται ο αριθμός των μαρτύρων κ.λπ.

4. Ο 17 εμπλεκόμενες εταιρείες ζητούν την εξέταση της υπόθεσης να γίνει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δεδομένο ότι οι τιμές παραγωγού στο γάλα αποτελούν μέρος συμφωνιών από την ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική).



 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.