ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

...Kαι Γάλλους επιχειρηματίες καλεί ο Γ. Αλογοσκούφης

17:41 - 22 Μαρ 2007 | Οικονομία
Νέα προβολή της ελληνικής οικονομίας με πρωτεύοντα στόχο την προσέλκυση νέων επενδυτών θα επιδιώξει αύριο από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά άτυπο... road show της ελληνικής οικονομίας μετά την Ν. Υόρκη και το Λονδίνο, που επιχειρεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας σε καίριους τομείς όπως είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια, ο τουρισμός αλλά και τα ακίνητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομίας από το βήμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Γαλλικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Paris Europlace θα προσπαθήσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών αλλά και των ανωτάτων στελεχών των μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων στους πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Ελλάδα στους εν λόγω τομείς, απευθύνοντας έτσι ουσιαστικά ένα νέο προσκλητήριο για επενδύσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά την αναφορά του στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και τις προόδους που σημειώθηκαν σε δημοσιονομικό πεδίο, ο κ. Αλογοσκούφης θα περάσει στο κυρίως…θέμα το οποίο περιλαμβάνει τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Η αναζήτηση στρατηγικού για τον ΟΤΕ αλλά και η διάθεση νέου πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τράπεζας Αττικής, αλλά και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σημεία στα οποία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση ο υπουργός Οικονομίας, τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του όσο και στις κατ΄ ιδίαν επαφές που θα έχει με τους επικεφαλής των γαλλικών επιχειρηματικών σχημάτων.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας θα έχει συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές, την οποία οργάνωσε η Credit Agricole Cheuvreux, ενώ στο πρόγραμμα του κ. Αλογοσκούφη περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας κ. Thierry Breton.

Μ. Χριστοδούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.